Lydia
Verloskundige, (SEO) echoscopiste, Praktijkeigenaar
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 59912972703

Door onderstaand stukje te lezen en de foto’s te bekijken, leren jullie mij, mijn gezin en onze beesteboel al een klein beetje kennen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en met elkaar kennis te maken!

Ik ben geboren en getogen in Wageningen. Opgegroeid in een gezin met 3 kinderen op een woonboerderij, heerlijk vrij en buitenaf. In oktober 2010 ben ik getrouwd met Erik en sindsdien wonen we samen op een boerderij in Wageningen. Ook hier kan ik dus volop genieten van het buitenleven; tuinieren, de beestenboel verzorgen en lekker wandelen met onze hond Saar! Mijn 2 pony’s Pip en Polleke zijn 2 shetlanders, die ook lekker bij huis in de weide of op stal staan. Mijn man Erik is actief in de tuigpaardenfokkerij, en zo heten wij ook ieder jaar een aantal veulens welkom op stal Daniëls!

In december 2012 is onze dochter Myrthe geboren en in maart 2015 onze dochter Nynke. Een prachtige ervaring om nu zelf het moederschap te ervaren.

Dat ik de gezondheidszorg in wilde stond altijd als een paal boven water, maar welke richting precies, dat was nog de vraag. Op de middelbare school ben ik mij hier bewust op gaan oriënteren en zo kwam ook het vak verloskunde voorbij. Na verschillende open dagen en verdieping in het vak kwam ik erachter dat de verloskunde dicht bij mijn hart ligt. De volle verwondering van het nieuwe leven waar ik in dit vak zo dicht bij kan en mag staan inspireert mij iedere dag. In 2006 ben ik met de opleiding tot verloskundige gestart aan de verloskunde academie te Amsterdam. En zo ben ik in juli 2010 afgestudeerd als verloskundige en heb ik in de regio als waarnemend verloskundige gewerkt. In januari 2011 ben ik gestart met de opleiding tot echoscopiste. De combinatie van verloskunde met de echoscopie heeft voor mij een enorme meerwaarde en verdieping.

Als echoscopiste ben ik actief in het prenataal screeningscentrum in Apeldoorn, daar maak ik als echoscopiste de 20-weken echo’s. Daarnaast maak ik met veel enthousiasme de echo’s in ons pretechobureau BeWonder.

Het is geweldig om dit super mooie vak, in onze gezellige praktijk te mogen uitoefenen, samen met mijn collega’s Rosanne, Tineke, Corianne en Lieneke!

Ik hoop jullie binnenkort te leren kennen. Tot ziens in de praktijk!

Terug naar het team